Over mij

Mijn stem en ik: een veelzijdig team

Stemacteren doe ik eigenlijk al van jongs af aan. Op de basisschool was het toneelspelen en tijdens mijn opleiding tot verpleegkundige waren het de rollenspelen waar ik het meeste van genoot: samen met anderen een verhaal neerzetten! Ik herinner mij nog de verbaasde blikken van medestudenten die zich afvroegen of ik soms niet écht meende wat ik zei.

Het inspreken van een voice-over voor een EO-documentaire en een bijdrage als vocalist aan een cd-productie van een vocaal ensemble, vormden logische stappen in de ontwikkeling van mijn (stem)talent. Toch duurde het een hele tijd voordat ik de voice-over opleiding van Studio Oranjeoord in Hoog Soeren ging volgen. Daar heb ik met succes de fijne kneepjes van het vak geleerd. Vervolgens heb ik de stap durven zetten om mijn bedrijf op te zetten.

Veelzijdigheid

Naast mijn warme, rustige en betrouwbare stem kan ik bogen op de vloeiende beheersing van het Nederlands, Engels en Spaans. Dit maakt mij veelzijdig en dus breed inzetbaar. Hoewel ik geniet van het inspreken van allerhande verhalen, is mijn stem bij uitstek geschikt voor de boodschap van goede doelen en hulpverlenende instanties. In een ‘vorig leven’ heb ik jarenlang met mijn vrouw (en een toen groeiend, jong gezin) in Zuid-Amerika gewoond, waar wij ons belangeloos hebben ingezet voor medische zorg en noodhulp aan onder meer weeskinderen. Deze periode heeft mij als mens enorm gevormd. Mijn drive om vanuit naastenliefde iets voor anderen te betekenen is onverminderd groot.